Voluntarii din penitenciar caută coordonator!

Ţi-ai dorit să coordonezi voluntari? Îţi doreşti să lucrezi în proiecte de mediu? Asta este ocazia pe care o aşteptai! Candidează pe postul de coordonator de voluntari AICI!

Asociaţia MaiMultVerde, în parteneriat cu Federaţia VOLUM şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, caută 20 de voluntari din Craiova şi împrejurimi care să coordoneze o serie de activităţi de voluntariat în Penitenciarul Craiova şi Centrul de detenţie pentru Minori Craiova.

Coordonatorul ideal arată astfel:

 • Vârsta între 21 şi 65 de ani
 • Disponibilitatea de a aloca o zi pe săptămână activităţilor, pentru o perioadă de cinci luni
 • Comunicativ şi empatic
 • Îşi doreşte să lucreze cu grupuri vulnerabile
 • Bine organizat, flexibil şi cu multă răbdare
 • Disponibilitate pentru respectarea regulilor şi procedurilor din cadrul sistemului de detenţie

Ce implică programul

 • O sesiune de instruire în coordonarea voluntarilor din grupuri vulnerabile în 14 și 15 noiembrie
 • Formarea unei echipe de coordonare cu o persoană privată de libertate (vor fi 5 echipe)
 • Sprijin pe toată durata proiectului din partea Federaţiei VOLUM (federaţia organizatilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România)
 • Organizarea de evenimente de instruire şi voluntariat, în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, împreună cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Asociaţia Mai Mult Verde în cinci domenii:
  1. Eco-antreprenoriat. programul îşi propune instruirea persoanelor private de libertate în domeniul agriculturii ecologice în scopul înfiinţării, după finalizarea proiectului, pe terenul de care dispune Penitenciatul Craiova, a unei sere şi a unei livezi.
  2. Management forestier responsabil şi horticultură: programul îşi propune instruirea şi sensibilizarea deţinuţilor în scopul gospodăririi responsabile a pădurilor şi valorificarea sustenabilă a resurselor de care dispune Penitenciarul Craiova.
  3. Energii alternative. programul are drept scop instruirea angajaţilor din penitenciare şi a deţinuţilor în cadrul a 2 sesiuni sesiuni de instruire de câte 1 zi.
  4. Conservarea biodiversităţii. programul are drept scop familiarizarea persoanelor private de libertate, din rândul voluntarilor, cu schimbările climatice şi degradarea habitatelor de flora şi fauna că urmare a activităţilor antropice.
  5. Colectarea selectivă şi valorificarea deşeurilor. programul îşi propune implementarea unui program de colectare selectivă a deşeurilor în cele 2 penitenciare vizate de proiect şi valorificarea acestora.

La finalul proiectului, se va realiza o acţiune de plantare în folosul comunităţii. Această acţiune va fi realizată în luna aprilie. Membrii comunităţii locale trebuie să înţeleagă necesitatea adoptării unui comportament responsabil faţă de natură şi că această responsabilitate faţă de mediul înconjurător este individuală dar mai ales colectivă.

Pentru a te înscrie în program, trimite-ne CV-ul tău însoţit de o scrisoare de intenţie la contact@penitenciareverzi.ro sau înscrie-te online aici până în data de 10 noiembrie 2014.